Betrouwbaar & representatief op wegHandleiding

Index


Inloggen

Om gebruik te kunnen maken van ons boekingsportaal heeft u een gebruikersnaam (uw e-mailadres) en een wachtwoord ontvangen. Het boekingsportaal vindt u op: http://bookings.vtc-taxi.nl. Het portaal is een webapplicatie en dus overal ter wereld bereikbaar via uw computer, tablet en of telefoon.

Mocht u onverhoopt uw wachtwoord vergeten zijn dan kunt u deze opnieuw aanvragen via de blauwe knop: Wachtwoord vergeten. Hier vult u uw gebruikersnaam (= e-mailadres) in en u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met daarin een link om uw wachtwoord te herstellen.

 


Boekingen overzicht

Geplande ritten

In het scherm ‘Geplande Ritten’ staan alle nog uit te voeren ritten. Hier kunt u ook de volledige boekingsinformatie opvragen, ritopdracht e-mailen, een rit kopieren, wijzigen en verwijderen.

Uitgevoerde ritten

Wanneer een rit in uitvoering of afgerond is wordt deze zichtbaar in het ‘Uitgevoerde Ritten’ scherm. Deze ritten staan op slot (lichtgrijs) en kunnen niet meer aangepast worden. Wel kan de volledige boekingsinformatie opgevraagd worden.

Canceled

Wanneer een rit geannuleerd wordt komt deze in de gecancelde terecht. Deze ritten verdwijnen uit onze ritagenda. U kunt ritten vanuit de gecancelde ritten opnieuw aanbieden door op het daarvoor bestemde icoontje te klikken. Zie symbolen.

Boek nieuwe rit

Een directe link naar het boekingsformulier.

Ritten overzicht / Symbolen

Onderdeel Symbolen Betekenis
Datum Datum van ophalen
Tijd Tijdstip van ophalen
P  Contant
 Creditcard
 Rekening
Betaling
V  Taxi
 Bus
Voertuigkeuze
Ophalen Ophaaladres
Bestemming Bestemmingsadres
# Aantal personen
Passagiers Beschikbare namen van passagiers
Info  Compleet overzicht boeking
 Ritbevestiging passagier
Stuur een ritopdracht naar het opgegeven e-mailadres.
Bewerk  Bewerk
 Kopieer
 Verwijder
 Terugzetten

Rit boeken

Wanneer u een rit gaat boeken komt u op de onderstaande pagina. Om fouten te voorkomen zijn een aantal velden verplicht of vereisen extra aandacht. Mede hierom hieronder een overzicht van alle velden en mogelijkheden.

 

 

Let op
Gebruik de velden alleen waarvoor ze bedoeld zijn! Extra informatie kunt u kwijt in de opmerkingen. Hiermee voorkomt u foutieve boekingen en onduidelijkheden.
Veld Verplicht Omschrijving Opmerkingen
Datum  x De datum en het tijdstip dat de rit uitgevoerd moet worden Ritten kunnen tot maximaal 30 minuten van te voren geboekt worden
Ophaaltijd  x Dit is de tijd van ophalen. Wanneer de rit een afhalen luchthaven betreft vult u hier de schema tijd in.
Aantal personen  x Het aantal personen
Betaling  x De wijze waarop de rit wordt afgerekend
Naam passagier Namen passagiers (max 2!). Bij een groep kunnen de namen ingevoerd worden in het veld Opmerkingen. Kan als verplicht worden ingesteld in Instellingen
Telefoonnummer passagier Telefoonnummer van passagier of contactpersoon. Kan als verplicht worden ingesteld in Instellingen
Emailadres passagier Emailadres van passagier of contactpersoon. Dit adres wordt gebruikt bij email notificaties
Costcenter Costcenter / Referentie / Opdrachtnummer Selectie mogelijkheid uit bestaande costcenters. Kan als verplicht worden ingesteld in Instellingen
Zoek adres/locatie Zoekveld voor straatnamen, postcodes en vaste locaties. Of roep via de knop het scherm met vaste locaties op. Dit veld is gekoppeld aan de straten en vaste locatie database. U kunt hier zoeken op postcode, straatnaam, en locatie naam. Wanneer uw locatie of adres in de suggestielijst staat klikt u deze aan, het adres wordt automatisch overgenomen.
Ophaaladres / Adres  x De straatnaam van het ophaaladres
Ophaaladres / Nummer  x Het huisnummer van het ophaaladres
Ophaaladres / Toevoeging Mogelijkheid tot toevoeging huisnummer ophaaladres
Ophaaladres / Postcode Het volledige postcode van het adres
Ophaaladres / Stad  x De plaats van het ophaaladres
Ophaaladres / Land Het land van het ophaaladres Nederland als standaard
Zoek adres/locatie Zoekveld voor straatnamen, postcodes en vaste locaties. Of roep via de knop het scherm met vaste locaties op. Dit veld is gekoppeld aan de straten en vaste locatie database. U kunt hier zoeken op postcode, straatnaam, en locatie naam. Wanneer uw locatie of adres in de suggestielijst staat klikt u deze aan, het adres wordt automatisch overgenomen.
Bestemmingsadres / Adres  x De straatnaam van het bestemmingsadres
Bestemmingsadres / Nummer De straatnaam van het bestemmingsadres
Bestemmingsadres / Toevoeging Het huisnummer van het ophaaladres
Bestemmingsadres / Postcode Het volledige postcode van het adres Mogelijkheid tot postcode/huisnummer check
Bestemmingsadres / Stad  x De plaats van het bestemmingsadres
Bestemmingsadres / Land Het land van het bestemmingsadres Nederland als standaard
Vluchtnummer Vluchtnummer Enkel vluchtnummer. Schematijd en andere opmerkingen in het daarvoor bestemde opmerkingen veld!
Opmerkingen Ruimte voor extra opmerkingen, wees hierin kort en duidelijk. Extra rit informatie. Probeer dit kort en bondig te houden.
Retour Indien er een retourrit is selecteer checkbox Rit wordt gekopieerd van huidige boeking, aanpassingen na de boeking zullen per rit gedaan moeten worden
Retour datum Correcte retourdatum Rit wordt gekopieerd van huidige boeking, aanpassingen na de boeking zullen per rit gedaan moeten worden
Retour ophaaltijd Correcte ophaaltijd Rit wordt gekopieerd van huidige boeking, aanpassingen na de boeking zullen per rit gedaan moeten worden
Retour vluchtnummer Vluchtnummer Enkel vluchtnummer. Schematijd en andere opmerkingen in het daarvoor bestemde opmerkingen veld!


Bevestigingen
Wanneer u een rit heeft geboekt of aangepast heeft ontvangt u automatisch een e-mail met daarin de ritgegevens. De mail wordt enkel en alleen verstuurd aan de ingelogde gebruiker. U kunt er ook voor kiezen om uw passagier een kopie van de ritopdracht te laten ontvangen door op de envelop in het rittenoverzicht te klikken.

Zoek adres/locatie
Om het boeken te vereenvoudigen beschikt het boekingsformulier over een zoekveld gekoppeld aan de straten, postcode en vaste locatie database. U hoeft enkel het postcode, de straatnaam of naam van locatie in te vullen het het adres wordt direct opgezocht. Er verschijnt een suggestie lijst waar u uw definitieve keuze kunt maken. Automatisch wordt hierna het complete adres overgenomen.

 

Vaste locaties
De boekingsmodule beschikt over een database met vaste adressen. Denk hierbij aan hotels, restaurants, stations, luchthavens, huisadressen etc. Deze kunnen middels de knop ‘Bekijk vaste locaties’ gevonden en ingevuld worden. Naast de standaard locaties bestaat er ook de mogelijkheid om zelf vaste locaties in te voeren, middels dit formulier.

 

Costcenters
Door op de blauwe knop ‘Alle Costcenters’ te klikken verschijnt er een popup met de beschikbare costcenters. Wanneer u klikt op het costcenter wordt deze overnomen in het veld. Costcenters kunnen eenvoudig toegevoegd worden middels het volgende formulier.

Opmerkingen
Wees duidelijk en kort in de bijgevoegde opmerkingen.

Let op
Ritten kunnen aangepast worden TOT 30 minuten voor de geplande tijd, bij aanpassingen binnen deze 30 minuten moeten de wijzigingen telefonisch doorgegeven worden. Wanneer de rit toegewezen wordt aan het voertuig verandert de status van de rit naar ‘In uitvoering’. Ritten in uitvoering kunnen niet gewijzigd worden. Dit kan betekenen dat een rit 60 minuten voor de geplande tijd niet meer te wijzigen is. Ritten die niet gewijzigd kunnen worden hebben een lichtgrijze kleur.

Contact


Voor vragen en of opmerkingen kunt u mailen naar bookings@vtc-taxi.nl.